Црквена Слава

Црквена Слава

У Недељу 16-ог. децембра, парохија св.оца Николе је прославила своју храмовну славу. Свету архијерејску Литургију служио је Епископ канадски др. Митрофан, уз саслужење свештеника: Проте Стеве Стојисављевића, проте Милована Средојевића,  проте Воје Павловића, оца Радована Кодића и ђакона Александра Митровића. На светој литургији је одговарао хор Стеван Мокрањац, којим диригује сестра Деса Гушу.
У светом Храму и на банкету се окупило пар стотина душа. На крају свете Литургије, Епископ Митрофан је надахнуто и очински поучио народ, говорећи и тумачећи Св.Јеванђеље које се чита на 29. недељу по духовима.  На крају се прота Воја захвалио Епископу и позвао народ да пређе у халу за резање колача и на свечани славски ручак.

У црквеној хали, Владика Митрофан је пререзао славски колач и осветио жито. Домаћини славе су били: Зоран и Милица Цвијетић са децом. Догодине за домаћина славе су се примили Ђуро и Зора Ждеро са породицом. Прота Воја је поздравио све присутне; представио госте за главним столом и још једном се захвалио Епископу на његовом доласку и пажњи коју гаји према нашој заједници. Владика се обратио народу, поздравио свештеника, председника, црквени одбор и све присутне и између осталог поручио да помогнемо наш народ на Косову и Метохији. На крају смо се захвалили сестри Милки Чулић и колу српских сестара на припремљеном славском ручку.

Slava Crkve 2018

Flickr Album Gallery Pro Powered By: Weblizar
share